Jobbik: A maxi-Dubajra szánt több száz milliárdot fordítsa a magyar fiatalok lakhatására a kormány!

Jobbik: A maxi-Dubajra szánt több száz milliárdot fordítsa a magyar fiatalok lakhatására a kormány!

A városképet tönkretevő felhőkarcolók és külföldi kézben lévő luxuslakások helyett megfizethető lakásokra van szüksége Budapestnek és a magyaroknak – fejtette ki az ellenzéki párt alelnöke.

Z. Kárpát Dániel a lepusztult rákosrendezői vasútállomásnál tartott sajtótájékoztatott kedden. A Fidesz-kormány egy dubaji milliárdos ingatlanbefektetővel együtt egy több száz méter magas felhőkarcolókból, irodakomplexumokból és luxuslakásokból álló fejlesztést képzeltek el ide, mindezt a magyar állam kötelezettségvállalásával és adófizetői pénzekből fedezett anyagi támogatással képzelték el – mutatott rá az ellenzéki politikus.

Még egy problémára felhívta a figyelmet:

A nagyberuházások mellett egyre nagyobb számban jelennek meg a harmadik világbeli bevándorlók, akár építőként, később pedig akár lakóként jelenhetnek meg.

Egyre gyakrabban olvashatunk olyan híreket, hogy a magyar munkavállalókat elbocsátják, a helyükre pedig vendégmunkásokat vesznek fel.

Az ellenzéki politikus szerint nonszensz, hogy Magyarországon nem a magyarok szülőföldön való boldogulása az első.

Z. Kárpát Dániel úgy véli, hogy ahelyett, hogy a kormány százmilliárdokkal támogat meg egy külföldi befektetést, ugyanitt százával épülhetnének olcsó bérlakások a magyar fiatalok és családok számára. Szerinte európai szintű programot kellene kezdeményezni annak érdekében, hogy lepusztult laktanyákat, ipartelepeket uniós forrásból felújítva és átalakítva lakhatási céllal hasznosítsuk újra. A Jobbik-Konzervatívok számos olyan épületet talált országszerte, amely erre alkalmas lenne. A párt programja a magyarok szülőföldön való boldogulását szolgálná.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a rozsdaövezetek eltékozlása helyett lakónegyedekké kellene átalakítani őket.

Az ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy gondolja át a beruházás tervét, üljön le a fővárossal, és fontolja meg a Jobbik javaslatát.

Éppen itt a hátam mögött lehetne építeni a magyar jövőt, luxuslakások helyett megfizethető lakásokat

– szögezte le Z. Kárpát Dániel. Szerinte ha megfelelően kivitelezik ezt a programot, akkor a piaci ár felénél kevesebbért lehetne bérlakásokat biztosítani a családalapítást tervező magyar fiataloknak.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy Magyarországon nem a magyarok élvezik a lakhatási támogatásokat, hanem a vendégmunkások, akiknek a letelepedését is megkönnyítette a kormány. A magyarok ezzel szemben be kell, hogy érjék egy mérsékelt fizetéssel – emelte ki.

A magyarok lakhatását támogassák, ne a vendégmunkásokét, mert Magyarországon logikus módon a magyaroknak járna a szülőföldön való boldogulás lehetősége

– ismertette a Jobbik-Konzervatívok álláspontját Z. Kárpát Dániel.

„Maxi-Dubaj helyett a magyarok lakhatásának támogatására költsék ezt a több száz milliárdot” – hangsúlyozta a jobbikos képviselő, majd hozzátette: annak érdekében, hogy erre felhívják a figyelmet, bejárják az egész országot.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)